Klik hier voor progamma Ajax en stand KPN telecompetitie

Klik hier voor Amstelcup

Klik hier voor UEFA Cup

Meer nieuws Combi actie

Laatste nieuws

Nieuws november/december '99

nieuws september/oktober '99

 
 

Nieuws jan/feb/mrt 2000

29-03-2000 Polletje opgepakt

Polletje is gisteravond gearresteerd door een speciaal arrestatie team voor de trieste gebeurtenissen in Haarlem. Gezien de gevoeligheid van deze zaak, zal hier verder niet meer op ingegaan worden.

28-03-2000 FC Denbosch-Ajax weer verboden

De wedstrijd FC Denbosch-Ajax is wederom verboden. Burgemeester Rombouts heeft uit angst voor ongeregeldheden de deze wedstrijd weer verboden. Rombouts hield vast aan de verplichte buscombi naar Denbosch, hetgeen uiteraard onacceptabel is voor ons. Een buscombi om ons te moeten beschermen tegen een stel dwaze boeren uit Brabant......

Ook de wedstrijd Vitesse-Ajax staat op losse schroeven. Ook hier geldt een verplichte combi reis naar Arnhem. Deze wedstrijd zal wederom gebruikt gaan worden om te demonstreren. De wedstrijd zal wel na Koninginnedag gespeeld worden, dus dat wordt een zwaar weekendje...

27-03-2000 Co Adriaanse nieuwe trainer bij Ajaz

Per 1-07-2000 zal Co Adriaanse de nieuwe trainer bij Ajax worden. Al geruime tijd waren de geruchten van de komst van Adriaanse te horen. Vandaag is dan eindelijk gehoor gegeven aan de wens van de supporters. Co komt Ajax weer tot voetballen brengen. Ons inziens een goede keuze!

27-03-2000 Demonstratie Denbosch gaat door

Ondanks diverse pogingen van vertegenwoordigers van de DAS en de OFA om de verplichte combi naar Denbosch om te zetten naar een vrij vervoer reis naar Denbosch, houdt de burgemeester van Denbosch vast aan de verplichte combi. Dit betekent dat alle ajax supporters opgeroepen worden tegen deze verplichte combi te gaan protesteren. Deze oproep is te lezen op de site van de DAS.

26-03-2000 Ajax wint weer eens...

Ajax heeft eindelijk weer eens weten te winnen. Aanvankelijl leek het weer helemaal mis te gaan, doordat NEC twee keer op een voorsprong wist te komen. Ajax liet echter eindelijk eens zien dat er wel degelijk gestreden kon worden en uiteindelijk werd NEC vrij simpel met 5-2 naar huis gestuurd. Richard Witsche en Arveladze zijn weer hersteld van hun lange blessure en speelden beiden een deel van de wedstrijd mee. Hans Westerhof mag nog even blijven....

24-03-2000 Moet Ajax zijn naam wijzigen?

Dit opmerkelijke bericht was te lezen op NU.nl

Op de dag dat AFC Ajax zijn honderdste verjaardag vierde (18 maart j.l.) zou het naamrecht zijn vervallen en had de club moeten zoeken naar een andere naam. In Leiden bestaat namelijk al sinds 1892 een Ajax, dat nu bekend staat als ASC. (Ajax Sportman Combinatie)

Het verhaal gaat dat de Amsterdammers in 1900 van de Leidenaren toestemming kregen voor de naam 'Ajax' onder een voorwaarde: na honderd jaar zou dit recht vervallen.

Daarvan zou een document bestaan. Dit papier is echter nergens te vinden, dus Ajax heeft de naam nog niet hoeven te wijzigen in Amsterdamse Boys of FC Amsterdam Arena. "We kennen het verhaal," zegt ASC, "maar niemand heeft het document." Ook bij de KNVB was geen papier waarop deze afspraak met handtekeningen is bekrachtigd.

De enige plaats waar het nog kan liggen, is in het archief van het regiodistrict van de KNVB waar ASC onder valt. Maar wegens een verbouwing van het afdelingskantoor zijn de archiefstukken opgeslagen in een gesloten container. Als deze weer wordt ontsloten, meldt 'Uit het veld' zich daar.

21-03-2000 Wouters ontslagen!

Het doek is dan eindelijk gevallen. Wouters is per vandaag op non actief gesteld bij Ajax. De slechte resultaten bij de club zijn het gevolg van zijn ontslag. Daarnaast is het bestuur ook tot het inzicht gekomen dat er geen verbetering zal zijn voor de toekomst. Wouters zal de rest van het seizoen opgevolgd worden door Hans Westerhof. Het volgende seizoen zal naar alle waarschijnlijk Co terugkomen naar Amsterdam.

Wouters kan zich alleen maar schamen voor wat hij gebracht heeft als trainer dit seizoen

20-03-2000 Ongeregeldheden bij viering Eeuwfeest bobo's

Zaterdag nacht is het tot enkele ongeregeldheden gekomen in de Amsterdamse binnenstad. Ajax had een speciaal feest voor de bobo's georganiseerd in het concertgebouw op het Museumplein. Net als op vrijdag waren ook zaterdag geen supporters uitgenodigd voor dit feestje. Rond middernacht hebben ongeveer 50 Ajax supporters getracht om ook tot dit exclusieve bobo feest toegelaten te worden. De ingang werd bestormd en er werden stenen door de ruiten gegooid. De ME die snel ter plaatse was, dreef uiteindelijk de groep uiteen.

Op zondag, na de verloren wedstrijd tegen Twente, hebbben honderden supporters geprobeerd de hoofdingang te bestormen. Na enkele charges van de ME werd ook deze rel de kiem ingesmoord. Na dit weekend is wel weer duidelijk geworden dat Ajax totaal niks om zijn supporters geeft. Een feest organiseren voor de eigen supporters kost waarschijnlijk te veel geld en ook het wanbeleid van Kales en consorten, kan vooralsnog niet tot stilstand gebracht worden. Een feest in de Rai organiseren had toch niet zo moeilijk geweest dachten wij zo. Desnoods met een entree heffing, maar nee voor ajax telllen alleen de bobo's .....

Ook de besloten houseparty heeft helaas geen doorgang gevonden. Uit angst voor ongeregeldheden met Hell's Angels besloot de burgemeester van de stad waar deze party gehouden werd, te verbieden. Hells Angels haden aangekondigd om naar deze party te komen i.v.m. sexmoord in Haarlem, waar een beruchte F-sider bij betrokken was.

17-03-2000 Ajax 100 jaar !!

Ajax bestaat 100 jaar. Zowel gisteren, vandaag en zondag zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden i.v.m. het 100 jarige bestaan van de club. Zoals bekend wordt er totaal niks voor de echte supporters georganiseerd. Vanavond zal er op het Museum plein (concert gebouw) een feest voor vips worden georganiseerd. Ook Ajax supporters worden opgeroepen om naar het Museum plein te gaan en hier hun eigen feestje te gaan vieren. Deze oproep is op ajax 100 jaar te lezen. Misschien een leuk begin van de avond.....

16-03-2000 opgepakte hoofdverdachte Hell's Angels moord blijkt niet Polletje te zijn

bron: Telegraaf

De opgepakte hoofdverdachte in de Haarlemse seksclubmoord blijkt niet Polletje te zijn. Dit is gisteren bekend geworden. De verdachte die de smeris van de week heeft aangehouden, blijkt de andere hoofdverdachte in deze zaak te zijn. Het gaat hier dan ook om de uitsmijter Joey L. Polletje is wel al diverse keren door rechercheurs gesignaleerd in het Amsterdamse uitgaansleven, maar tot dusver is het nog niet gelukt om hem te aresteren.

13-03-2000 "Polletje opgepakt i.v.m. Hells angels zaak ?

Telegraaf 13-03-2000:Hoofdverdachte Haarlemse seksclubmoord in arrest

Het rechercheteam dat de viervoudige moord onderzoekt in de Haarlemse seksclub Esther, heeft gistermiddag een van de twee hoofdverdachten gearresteerd. Volgens bronnen zou het gaan om Martin van de P. alias Polletje.

Politievoorlichter Dick van Egmond heeft gisteravond de aanhouding van een verdachte bevestigd, maar kon niet zeggen of het Polletje, dan wel uitsmijter Joey L, alias Popeye betreft. De arrestatie vond plaats in Amsterdam.

Door het uit veertig rechercheurs bestaande politieteam is verbeten jacht gemaakt op het duo, dat de afgelopen weken al regelmatig werd gesignaleerd in het hoofdstedelijke uitgaansleven. De twee mannen worden verantwoordelijk geacht voor de 'slachting' van de Hell's Angels 'Facco' en Rob Takken, de 'kamper' Cobus van de Vorstenbosch en zijn vriend Hans van Keulen.

Het viertal was op zaterdagnacht 19 februari in Huize Esther aanwezig toen in het bordeel de vlam in de pan sloeg nadat slachtoffer Takken probeerde om de vriendin van Joey L. op brute wijze over te halen om seks met hem te hebben.

Volgens getuigen zou Joey L. van dichtbij Rob Takken door zijn oog hebben geschoten, om vervolgens samen met de eveneens gewapende Martin van de P. de drie andere slachtoffers op koelbloedige wijze om het leven te brengen.

09-03-2000 Beruchte F-Sider gezocht voor moordzaak in sexhuis te Haarlem

Uit de telegraaf: Pesten uitsmijter aanleiding bloedbad Haarlems bordeel

Het politieteam dat de viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther onderzoekt, jaagt al enkele dagen op twee Amsterdamse hoofdverdachten, die het bloedbad zouden hebben aangericht. Het gaat om de uitsmijter van de club en een vriend, die beiden voortvluchtig zijn.

Volgens getuigenverklaringen, waarover de politie sinds kort beschikt, zou dit duo twee weken geleden het vuur hebben geopend op de vier slachtoffers. Enkele getuigen, onder wie de bardame van de club, hebben tegenover de politie inmiddels gedetailleerde verklaringen afgelegd over de huiveringwekkende gebeurtenissen in huize Esther. Een hoofdrol in het drama zou zijn weggelegd voor het doodgeschoten aspirant-lid van de Hell's Angels, de Haarlemse coffeeshophouder Rob Takken.

Hij zou op de bewuste avond urenlang het personeel, onder wie de bardame Josje Adriaanse hebben getreiterd en gentimideerd. Ook de nu gezochte Amsterdamse portier, die een vriendschapsrelatie zou hebben met Josje Adriaanse, moest het daarbij flink ontgelden. Rob Takken, die in het Haarlemse uitgaanscircuit een bijzonder slechte reputatie genoot, zou volgens getuigen hebben geprobeerd de bardame over te halen seks met hem te bedrijven. Toen de vrouw dit weigerde, trok Takken een vuurwapen en zette dit tegen haar hoofd, aldus de lezing van getuigen.

De toch al getergde portier, genaamd Joey (alias 'Popey'), ging hierna zo door het lint, dat hij volgens getuigen ook een vuurwapen trok en Rob Takken door zijn oog schoot. De vrienden van Rob Takken de Hell's Angel 'Facco', de 'kamper' Cobus van de Vorstenbosch en Hans van Keulen die in kamertjes van het bordeel verbleven, kwamen op het geluid van de schoten af en werden vervolgens ook door de portier onder vuur genomen. En van hen probeerde nog te vluchten maar werd in de rug geschoten.

De andere slachtoffers werden op diverse plaatsen in het lichaam geraakt en kregen ook nog een 'genadeschot' door het hoofd. Portier Joey zou bij zijn moordpartij hulp hebben gehad van een ook in de club aanwezige vriend die een bekend lid is van de Ajax-F-side. Het gaat daarbij om de Amsterdammer Martin P ,alias Polletje. Polletje is berucht bij elke voetbalclub en tevens ook een bekende van de politie. Tevens was Polletje net vrij van een gevangenisstraf voor een eerder levensdelict.

Getuigen hebben verklaard dat na de schietpartij paniek uitbrak onder personeel en klanten, onder wie zich ook nog een arts zou hebben bevonden. En van de klanten werd gedwongen mee te helpen de vier lijken op elkaar te leggen en sporen uit te wissen. Daarna verlieten alle aanwezigen, zo'n tien in totaal, zonder de politie te waarschuwen de club. Een videoband met opnamen door een bewakingscamera zou door de verdachten zijn meegenomen. De Haarlemse politie, die zich officieel van ieder commentaar onthoudt, is er tot op heden niet in geslaagd lle getuigen te achterhalen.

Zo zit de pachter van club Esther ondergedoken omdat hij vreest voor wraakacties van de Hell's Angels. De twee hoofdverdachten zijn nog steeds voortvluchtig, maar zouden afgelopen dagen volgens bronnen die zich gisteren bij deze krant meldden, zijn gesignaleerd in het Amsterdamse uitgaanscircuit.

De Haarlemse politie is er zeer op gebrand de twee snel te arresteren. Daarbij speelt mee dat Hell's Angels en woonwagenbewoners inmiddels een beloning van 250.000 gulden op het hoofd van het tweetal zouden hebben gezet.

09-03-2000 Ajax feest alleen voor vips

Ajax zal vrijdagavond in showbizz city een feest geven i.v.m. het 100 jarige bestaan van de club. Natuurlijk wordt er weer niks voor de echte supporters georganiseerd. Alleen voor de bobo's wordt er een geheel verzorgd progamma opgezet. Ook wij wisten natuurlijk wel dat er voor supporters niks georganiseerd zou worden. Reden om zelf een house party te organiseren op zaterdag avond. Deze party zal een besloten party wezen en alleen voor diegene die hiervoor persoonlijk zijn uitgenodigd. De kaarten zijn dan ook alleen verkrijgbaar op vertoon van een persoonlijke uitnodiging.

29-02-2000 Ajax supportes plegen vernielingen in FC Denbosch stadion

Uit onvrede over het niet doorgaan van de wedstrijd FC Denbosch hebben Ajax supporters in het FC Denbosch stadion vernielingen aangericht. Zo werd o.a. de middenstip verwisseld voor een toepasselijke jodenster. Daarnaast werden verschillende grafitties aangebracht in het stadion met leuzen tegen het huidige combibeleid. Foto's van deze ludieke actie zijn o.a in het Brabants Dagblad verschenen. De site van de DAS en de site van Mokum hooligans hebben foto's uit deze krant geplaatst.

29-02-2000 Combi kaart wordt vriendelijker

Het wordt in de toekomst eenvoudiger voor voetbalsupporters om uitwedstrijden van hun favoriete club te bezoeken. De omslachtige 'combiregeling', die tot vele protesten leidde, zal minder vaak worden toegepast, doordat burgemeesters terughoudender zullen zijn met het bestempelen van voetbalduels tot risicowedstrijden.

Dit spraken vertegenwoordigers uit de voetbalwereld gisteren af met een delegatie van het kabinet en de burgemeesters. De combiregeling is nu nog van toepassing voor alle duels die zijn uitgeroepen tot risicowedstrijd. De regeling houdt in dat supporters van de uitspelende club alleen het stadion binnen mogen als ze gezamenlijk met het openbaar vervoer komen vanuit de stad waar hun club is gevestigd. De regeling moet rivaliserende aanhangers uit elkaar houden.

Voor sommigen is de regeling uiterst omslachtig. Een aanhanger van Ajax die bijvoorbeeld in Den Haag woont, moet voor een bezoek aan Feyenoord-Ajax eerst naar Amsterdam reizen. De KNVB en de supportersverenigingen klaagden er al eerder over dat de combiregeling te vaak wordt gebruikt. Ze vinden dat supporters die niets kwaads in de zin hebben, lijden onder de terreur van een relatief kleine groep hooligans.

Het kabinet is dezelfde mening toegedaan. Minister Peper van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Vliegenthart van Sport vinden dat bezoekers eenvoudiger uitwedstrijden moeten kunnen bezoeken. Over de vorm waarin dat gaat gebeuren, is op korte termijn verder overleg tussen de KNVB, de belangenvereniging voor supporters en de korpsbeheerders.

Peper en Vliegenthart erkennen dat supporters te vaak met een combikaart naar het stadion moeten omdat burgemeesters rellen vrezen. "Gemak dient de mens," verklaarde Peper. "Er moet meer maatwerk komen." Ook Vliegenthart beaamde dat 'in de praktijk te veel wedstrijden als risocowedstrijd worden aangeduid'.

Een idee ter vervanging van de combiregeling is de 'uitkaart'. Supporters met zo'n kaart kunnen dan een voorkeursbehandeling krijgen en op eigen gelegenheid reizen. Tegelijkertijd zouden notoire relschoppers sneller een stadionverbod en meldingsplicht moeten krijgen. Ajax-voorzitter Van Praag, die als KNVB-bestuurslid deelnam aan het overleg, toonde zich ingenomen met de afspraken. Ook burgemeester Welschen van Eindhoven, aanwezig namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten, is tevreden. "Het gaat ons niet primair om de combiregeling, maar om de veiligheid." Zondag werd nog de wedstijd Den-Bosch-Ajax afgelast vanwege mogelijke protesten.

Worden ze eindelijk wakker??

28-02-2000 Feyenoord fan pleit F-Sider vrij

bron: Parool

AMSTERDAM - Een door Ajax-supporters mishandelde Feyenoord-fan komt deze week naar de Amsterdamse rechtbank om de vermeende dader vrij te pleiten.

De verdachte Ajax-fan, F-sider Engel Niggendijker (39), ontkent de jongen in augustus na de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord te hebben mishandeld.

De Feyenoord-fan, een zeventienjarige jongen die alleen zijn voornaam Johannes wil noemen, bevestigt dat. ''Hij is het niet geweest. F-sider of niet, als hij onschuldig is, kom ik naar de rechtbank.'' Niggendijker, die toen een stadionverbod had en de wedstrijd daarom in caf Soccer World had gevolgd, zegt te weten welke Ajax-supporter de Feyenoorder wl heeft geschopt, maar wil hem niet verlinken. ''Anders wordt het voor mij een stuk minder aangenaam om de wedstrijden van mijn club te bezoeken.''

De F-sider, bij de politie bekend als lid van de harde kern, heeft vijf weken vastgezeten en verloor daardoor zijn baan als ambtenaar. Bovendien is hij naar eigen zeggen in een arrestantenbus zodanig mishandeld dat hij twee weken op zijn gevangenisbed heeft gelegen en zware pijnstillers kreeg. Hij rekent op vrijspraak, eist schadevergoeding en zal een agent aanklagen wegens meineed.

Volgens Niggendijker zijn fanatieke voetbalsupporters vogelvrij. ''Met het Europees kampioenschap voor de deur wordt van alles geroepen over hooliganisme. De politie houdt het beeld op dat supporters beesten zijn, maar doet zelf dingen die niet door de beugel kunnen. De politie mkt zaken en is zelf ook niet koosjer.''

Johannes ging op 8 augustus vorig jaar met een stel vrienden uit Katwijk naar de Arena, waar Feyenoord met 3-2 de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal won. Na afloop werden ze belaagd. Johannes die ondanks advies iets anders aan te trekken, als enige van het groepje een blauw Feyenoordshirt droeg - met '10 Tomasson' achterop - moest het ontgelden. Hij kreeg een schop tegen een enkel. Tegen de politie verklaarde hij: ''Meteen daaropvolgend kreeg ik een trap in mijn rug . . . u ziet de schoenafdruk op de achterzijde van mijn shirt . . . en voelde ik een klap in mijn nek.''

Een agent van de aanhoudingseenheid verklaarde: ''Wij zagen dat deze man half struikelend met zijn handen om zijn hoofd geslagen probeerde weg te komen. Ik zag dat de mij bekende Niggendijker, die zich op ongeveer vijftien meter van mij vandaan bevond, iets opsprong en daarna de man met het blauwe shirt met zijn rechtervoet een harde trap in de rug gaf.'' Daarvoor had Niggendijker druk met zijn mobiele telefoon staan bellen, volgens agenten.

Niggendijker, die Ajax tot in Tokio en Moskou nareist, bracht die dag zijn veertienjarige zoon en diens vriendje naar de Arena. Vanwege een stadionverbod - hij zou betrokken zijn geweest bij de ontploffing van een vuurwerkbom op 13 december 1998 - ging hij televisiekijken in caf Soccer World onder het stadion, waar hij twee biertjes dronk. Na afloop van de wedstrijd ging hij naar de noordzijde van het stadion om zijn zoon op te halen. Daar zag hij dat de Feyenoorder met het blauwe shirt werd aangevallen door een groepje Ajax-fans. ''Ik zag dat iemand uit ons groepje daar ook aan deelnam. Ik wist dat de aanhoudingseenheid bezig was met observeren en ik vond dus dat ik die vriend van mij daar moest weghalen.'' Dat lukte niet, omdat het groepje de achtervolging inzette.

Niggendijker zegt niet dichter bij de vechtersbazen te zijn geweest dan vijftig meter. Desondanks werd hij gearresteerd. ''Ik werd een busje ingewerkt. Ze riepen: 'We hebben je eindelijk te pakken.' Eentje ging boven op me zitten met een knie in mijn nek, de handen voor mijn ogen, zodat ik niets zag. Ze weten precies waar ze je moeten raken zonder uitwendig letsel te veroorzaken: tussen je ribben en op je milt.''

Tijdens een confrontatie op bureau Vlierbosdreef, vlak na het incident, herkende Johannes hem niet. Na vijf weken voorarrest besliste het gerechtshof dat hij kon gaan. In Brussel, waar Ajax in januari een oefenwedstrijd verloor van Anderlecht, sprak Niggendijker Ajax-fans uit Katwijk. ''Zij kennen de Feyenoorders uit Katwijk. Die jongens staan op redelijke voet met hun dorpsgenoten, drinken nog wel eens een biertje met elkaar.

Zij hebben me in contact gebracht met het slachtoffer.'' Niggendijker ging in zijn eentje naar het afgesproken punt in Katwijk, al had hij wel 'enige maten in de buurt'. ''Ik vond het best link. Ze hadden me zo te grazen kunnen nemen. Ik ben nog van de generatie die codes respecteert, zoals dat er niets gebeurt als je alleen komt.'' Tijdens die ontmoeting bleek dat Johannes helemaal geen aangifte had willen doen. ''Ik wilde naar mijn auto, maar de politie heeft me naar het bureau gebracht.''

Toen de advocaat van Niggendijker, J. Helmonds, naar de Vlierbosdreef kwam, zei een agent dat zijn clint 'de nagel aan de doodskist van Ajax was'. Hij is niet geliefd bij de politie, dat is duidelijk, zegt Helmonds. ''Ze zien hem als hooligan, als een vechtersbaas.'' Niggendijker heeft eerder vastgezeten voor geweldsdelicten, maar die hadden geen verband met voetbal. Helmonds hoopt dat de rechter bij de behandeling niet 'routinematig' te werk gaat en niet blind vaart op de verklaring van een agent.

''Van het hele arrestatieteam van de politie is er maar n die zegt dat mijn clint het heeft gedaan. Bovendien is het slachtoffer aangezet aangifte te doen, terwijl hij de dader niet kan aanwijzen.'' Niggendijker, inmiddels taxichauffeur, heeft al aangekondigd bij een veroordeling in hoger beroep te gaan.

25-02-2000 FC Denbosch-Ajax uitgesteld

Uit vrees voor ongeregeldheden is de wedstrijd van as zondag tegen FC Denbosch uitgesteld. Deze wedstrijd zou aangegrepen worden om te demonstreren tegen de verplichte combireis. Om een situatie zoals in Tilburg te voorkomen is deze wedstrijd nu verplaatst naar di avond 4 april. De demonstratie zal dan waarschijnlijk ook gewoon plaatsvinden, maar de opkomst zal velen malen kleiner zijn, aangezien een doordeweekse dag nu eenmaal niet favoriet is bij voetbalsupporters. Deze combireis is overigens verplicht gesteld omdat de ajax supporters beschermd moeten worden tegen enkele varkenskoppen uit Den Bosch.

22-02-2000 Patijn wil Ajax hooligans weren

22-02-2000 Mogelijk uitstel FC Denbosch-Ajax (bron: Brabants dagblad)

bron: Brabants dagbladDEN BOSCH - Burgemeester A. Rombouts van Den Bosch neemt vandaag een besluit over de maatregelen, die zondag getroffen moeten worden in verband met de aangekondigde actie van Ajax-supporters tegen de combiregeling. Het verschuiven van de wedstrijd FC Den Bosch - Ajax naar een andere datum, behoort tot de mogelijkheden.

Naar aanleiding van een soortgelijke protestdemonstratie in Tilburg afgelopen zondag, waarbij 236 supporters zijn gearresteerd, hebben de Bossche burgemeester en politie gisteren de koppen bij elkaar gestoken. Via een woordvoerder liet Rombouts gisteren weten dat er maatregelen genomen zullen worden, waarbij 'alle opties open staan'.

En daarvan is het verschuiven van de wedstrijd naar een latere datum. Mede met het oog op een discussie over versoepeling van de combiregeling, die staatssecretaris Vliegenthart op korte termijn wil voeren. Om een zo zorgvuldig mogelijke afweging te maken, is er vandaag nog overleg met de KNVB en FC Den Bosch. Vanmiddag om 14.00 uur maakt Rombouts zijn besluit bekend. De 'combiregeling' houdt in dat supporters voor de uitwedstrijd van hun club hun entreekaart moeten combineren met openbaar vervoer.

Bestuurslid P. Lathouwers van FC Den Bosch zou een wezenlijke discussie over de omstreden regeling een goede zaak vinden. Maar vindt het jammer als FC Den Bosch - Ajax komende zondag niet gespeeld kan worden. "Daarmee zouden de chte supporters te lijden hebben onder een groep, die alleen komt om herrie te trappen. Ook programma-technisch gezien hoop ik dat alles gewoon doorgaat. Aan de andere kant", laat hij volgen, "mag je de ogen niet sluiten voor de realiteit. Wat zondag in Tilburg is gebeurd, kun je niet negeren. En de veiligheid staat voorop."

De aanhang van Ajax en mogelijk andere supporters willen zich verzamelen in het centrum van Den Bosch en vandaar in een 'vreedzame stoet' naar het Ecco-stadion trekken. Bij het kampioensfeest van FC Den Bosch in mei vorig jaar, toen de huldiging in de binnenstad plaatsvond, besloot de horeca massaal de deur te sluiten. "Achteraf vond iedereen dit de juiste beslissing", aldus B. Henkelman van de Bossche afdeling van Horeca Nederland, die gisteren desgevraagd liet weten dat de horeca ook dit keer 'een positieve bijdrage wil leveren aan handhaving van de openbare orde'. Meer daarover kon hij niet zeggen, omdat vandaag een overleg plaatsvindt met burgemeester Rombouts over deze kwestie.

22-02-2000 Politie heeft Kakkerlakken geprovoceerd in Tilburg

Steeds meer wordt duidelijk dat de Kakkerlakken grotendeels geprovoceerd zijn door de politie afgelopen zondag in Tilburg. Aangezien ook wij als Ajax supporters ook vaak geconfronteerd worden met dwalingen van de smeris, willen wij de situatie zoals deze echt was in Tilburg in beeld brengen. De media heeft weer zijn best gedaan om een slecht beeld van voetbalsupporters neer te leggen. Ook al betreft het hier Kakkerlakken, maar de volgende keer zijn wij het ...bv as zondag in Denbosch die negatief afgeschilderd worden. Daarom onderstaand bericht. Dit bericht is afkomstig van het gastenboek van de RJK, weliswaar een stel kinderen, maar de tekst laat aan duidelijkheid niets te wensen over!.

Onjuiste beeldvorming gebeurtenissen Tilburg

De media heeft afgelopen zondag en maandag naar hartelust bericht over massale rellen bij Willem II - Feyenoord. Daarbij wordt melding gemaakt van een door de BOVS georganiseerde demonstratie fans van Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, NAC, NEC en Vitesse. Zij zouden gezamenlijk in actie zijn gekomen en daarbij zijn gestuit op een cordon van ME-ers dat door burgemeester Stekelenburg op de been was gebracht. Als gevolg van ongeregeldheden die vervolgens zouden zijn uitgebroken zijn 236 mensen gearresteerd, die via snelrecht een boete van 675 gulden en een stadionverbod krijgen.

In de media doet burgemeester Stekelenburg verder zijn beklag over de onverzettelijkheid van de supporters van Feyenoord, die niet waren ingegaan op zijn compromis. Op deze voorstelling van zaken valt nog al wat af te dingen. Allereerst willen we opmerken dat de BOVS NIET de organisator was van de demonstraties. Bij herhaling heeft de koepelorganisatie aan alle betrokkenen alsmede de media laten weten dat zij de klachten ten aanzien van de combiregeling steunt, maar door middel van overleg met KNVB en overheden streeft naar structurele oplossingen. Daarbij is voldoende voortgang behaald om supportersgroeperingen tot twee maal toe er van te overtuigen af te zien van acties. Een derde maal is dat niet gelukt.

De BOVS kan niet anders doen dan zich neerleggen bij het besluit van die organisaties en heeft er vervolgens bij alle betrokken partijen op aangedrongen te waarborgen dat acties vreedzaam verlopen. Het verbaast ons in hoge mate dat de BOVS nu toch wordt neergezet als de organisator achter de acties. Door de diverse supportersgroepen is onderling afgesproken dat zij wilden vermijden dat supporters van verschillende clubs op elkaar zouden stuiten. In plaats van gezamenlijk optrekken, zoals de media aangeven, is er juist afstemming geweest dat er NIET gezamenlijk werd opgetrokken. Deze opzet is ook goed gelukt. Supporters van Ajax, FC Utrecht, Vitesse en NAC hebben op vreedzame wijze korte tijd in de omgeving van Tilburg gedemonstreerd en zijn weer tijdig huiswaarts gekeerd. Terecht zijn zij hiervoor door burgemeester Stekelenburg gecomplimenteerd.

Van de aanwezigheid van supporters van NEC is ons niets bekend, waarschijnlijk is hier sprake van verwarring door de ANP-correspondent van supporters van NEC en NAC. Van NAC (en ADO Den Haag) waren wel enkele supporters doorgereisd naar de Tilburgse binnenstad. Alle verslagen nemen de fout braaf over. Bij hetgeen waarover bericht wordt aan gebeurtenissen zijn, op een heel enkele uitzondering na, geen andere dan Feyenoord-supporters betrokken.

Burgemeester Stekelenburg beklaagt zich er over dat de supporters niet zijn ingegaan op zijn voorstel (vrij vervoer tot een afgesproken parkeerplaats, daarna vijf minuutjes met de bus). Hij trekt hierbij in de media het voorstel naar zich toe. In werkelijkheid heeft de Feyenoord Supportersvereniging donderdag jl. voorgesteld tot een dergelijke procedure, aangeboden te zorgen voor goede opvang op een parkeerplaats en te zorgen voornaanvullende maatregelen om alles ordelijk te laten verlopen. Als tegenprestatie wilde de Feyenoord SV van burgemeester Stekelenburg horen dat bij een goed verloop van de wedstrijd, volgend jaar een combiregeling normaliter niet aan de orde zal zijn. Dat laatste was voor Stekelenburg blijkbaar onoverkomelijk, waarmee het compromis van tafel was.

Niet de > Feyenoord SV maar Stekelenburg zelf heeft dus de mogelijkheid voor het combireisje van vijf minuten getorpedeerd. Zo'n 600 650 supporters van Feyenoord zijn vervolgens op zondag afgereisd naar Tilburg, een veertigtal via de combiregeling, ruim 500 in bezit van een geldig plaatsbewijs ontdook de combiver- plichting en de rest ging zonder kaartje naar het zuiden. De Feyenoord SV en deBOVS hadden de Gemeente Tilburg uitdrukkelijk verzocht politie en ME niet provocerend te laten optreden. De KNVB had via de BOVS laten weten dat alleen vanwege het enkele feit van het ontduiken van de combi geen stadionverbod zou worden opgelegd (hiervoor staat normaliter zes maanden).

Voor de supporters van de andere clubs werd coulant opgetreden. Zij werden niet belemmerd in hun demonstraties, waarbij een aantal wegen geheel of gedeeltelijk werden geblokkeerd, spandoeken werden ontvouwd en pamfletten werden uitgedeeld. Dat had behoorlijke files tot gevolg, maar de politie liet alles goedkeurend toe. Voor supporters van Ajax werd op last van de attente burgemees- ter zelfs een stadsbus geregeld, zodat zij op de geplande wijze de terugreis konden aanvaarden. Supporters van Feyenoord die de stadsgrens passeerden werden door de politie gecontroleerd, maar op vertoon van het plaatsbewijs mocht iedereen gewoon doorrijden. De Feyenoord SV had iedereen op het hart gedrukt dat ze er rekening mee diende te houden dat men vanwege het ontduiken van het stadion niet het stadion in zou komen. Omdat alles zo soepel verliep en men ook na controle gewoon zijn weg naar het stadion mocht vervolgen, groeiden bij velen de verwachting alsnog te worden toegelaten. Bij de controle kon namelijk iedereen die geen kaartje had worden gesommeerd rechts- omkeer te maken. Voor de overigen zou er eigenlijk geen noodzaak zijn hen de toegang te weigeren.

Een dergelijke tactiek zou de beste garantie zijn dat alles zonder incidenten zou verlopen en het zag er naar uit dat alles ook volgens dit plan verliep. Er was echter voor een andere tactiek gekozen, waarschijnlijk ingegeven door het idee dat deze wedstrijd met zijn aangekondigde demonstratie wel eens een goede generale repetitie voor het EK zou kunnen zijn. Naast de al te voorziene ME was ook de mobiele Officier van Justitie opgeroepen, was een waterkanon uit Amsterdam overgebracht, liep de burgemeester al vast rond met een ondertekende noodverordening en was de strikte order uitgevaardigd dat niemand zou worden binnengelaten.

Daarmee is willens en wetens een gespannen situatie gecreerd die zeer makkelijk vermijdbaar was geweest, namelijk door degenen zonder plaatsbewijs zoveel mogelijk aan de stadsgrens al tegen te houden en degenen met een kaartje gewoon naar de wedstrijd te laten gaan. Vervolgens wordt via waterkanon en charges van de ME grote groepen supporters uit de buurt van het stadion verjaagd en gearresteerd. Een enkeling gaat zich te buiten aan gooien met stenen en uiteraard wordt die enkeling 's-avonds de tv-reportages eindeloos in beeld gebracht. De grote meerderheid van de 236 arrestanten heeft eenvoudig de pech de oproep via de mobilofoon niet te kunnen horen, kon zich niet snel genoeg uit de voeten maken, wordt bijeen gedreven en gearresteerd en wordt vervolgens met snelrecht geconfronteerd.

In de politieberichten en bij persconferentie op het eind van de middag wordt de indruk gewekt dat er massaal geweld was en dat enkele honderden voetbalvandalen zijn gearresteerd. Een groepje daarvan is inderdaad onbehoorlijk bezig geweest en mag ook van de BOVS flink worden aangepakt. De overgrote meerderheid was echter helemaal niks misdadigs van plan. Ze wilden gewoon naar de wedstrijd van hun clubje, veronderstelde dat dit ook gewoon mogelijk was, hebben zich niet schuldig gemaakt aan enige ongeregeldheid en realiseerde zich niet dat ze een betreurenswaardige figurant in een politieoefening zouden worden.

De burgemeester, de politie en officieren van justitie zullen wel zeer tevreden zijn. Een geslaagd experiment. Een zeer bruikbare oefening voor Euro2000. De media zal ook terugkijken op een geslaagd middagje. Een lekkere, snelle reportage zonder al te veel nuances hoeven aan te brengen. Scoort ook altijd goed bij de kijkers, die weer eens heerlijk hun afschuw kunnen uitspreken. De dupe is de supporters die gewoon naar de wedstrijden wil en die af wil van het gedonder van de combiregeling. Dat protest wordt totaal naar de achtergrond geschoven en in plaats daarvan wordt het clich van dea-sociale voetbalfanaat weer uit de kast gehaald.

In het Brabantsdagblad stonden vandaag verschillende berichten te lezen n.a.v. de gebeurtenissen van afgelopen zondag. Veel wordt in iedere geval wel steeds duidelijker (mede uit reactie van supporters die er wel ECHT bij waren). Een feit is dat politie onnodig de kakkerlakken geprovoceerd heeft, hetgeen uiteindelijk tot kleine schermutselingen geleid heeft.

21-02-2000 Combi actie heeft toch resultaat

21-02-2000 Veldslag bij protest tegen combiregeling. Kakkerlakken verpesten het weer voor alle supporters...

bron: Telegraaf

De vreedzaam aangekondigde demonstraties van voetbalsupporters tegen de combiregeling zijn gisteren volledig uit de hand gelopen toen relschoppers slaags met de mobiele eenheid in Tilburg raakten

. Enkele Feyenoord supporters wordt toegang tot stadion ontzegd, terwijl zij wel in het bezit zijn van kaartjes. Foto ANP

In totaal 236 voetbalvandalen, voornamelijk aanhangers van Feyenoord, zijn opgepakt. De meesten werden gisteravond met een boete van 675 gulden naar huis gestuurd. Een groot aantal van hen hangt daarnaast nog een stadionverbod boven het hoofd. De voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord, Willem Veenman, kondigde aan op te stappen. "Het was de bedoeling dat iedereen na het vreedzaam protest naar huis zou gaan", zei hij. "Nu het fout is gegaan, ben ik ongeloofwaardig."

Uit het hele land waren supporters gisteren naar Tilburg afgereisd om tegen de combiregeling te demonstreren. De actievoerders zien het niet zitten dat zij bij een uitwedstrijd de laatste kilometers naar het stadion in een gereedstaande bus moeten afleggen. Pas daar krijgen zij dan hun toegangsbewijs uitgereikt. Rondom het Willem II-stadion was het gistermiddag lange tijd onrustig. De ME moest, kort voor de aftrap Willem II-Feyenoord, al enkele charges uitvoeren toen grote groepen Feyenoordsupporters zonder kaartje het stadion wilden bestormen om toch binnen te komen.

De ME zette een waterkanon in om de raddraaiers uiteen te drijven. Agenten te paard voerden charges uit. Hierbij vielen rake klappen.

De arrestanten werden massaal afgevoerd in een speciaal daarvoor uitgeruste geblindeerde touringcar. Deze bus, met een officier van justitie aan boord, werd drie jaar geleden ook al met succes bij voetbalrellen in Den Bosch ingezet.

Rond drie uur was de korpsleiding de steeds terugkerende heibel rondom het stadion meer dan beu en werd het kruispunt voor het stadion door de ME schoongeveegd. De raddraaiers trokken echter met honderden tegelijk de Tilburgse binnenstad in, waar zij slaags met de politie raakten. Pas tegen vijf uur keerde de rust weer.

De Tilburgse politie was met bijna 400 agenten, enkele arrestatieteams en met verschillende rellenscenario's achter de hand, vrijwel overal op voorbereid. Burgemeester Johan Stekelenburg droeg zelfs een door hem alvast ondertekende noodverordening op zak om zijn agenten eventueel vergaande bevoegdheden te geven.

Stekelenburg verklaarde gisteren tevreden te zijn over de manier waarop de rellen de kop zijn ingedrukt. Hij zei ook alle waardering te hebben voor de fans van onder meer Ajax en FC Utrecht, die 's ochtends vreedzaam actie voerden en op tijd vertrokken om 's middags hun eigen club te zien spelen. Deze actievoerders blokkeerden zonder noemenswaardige incidenten diverse toegangswegen naar Tilburg en deelden pamfletten uit.

Verontwaardigde Feyenoord-aanhangers, die in het bezit van een kaartje voor de wedstrijd waren maar niet binnen mochten, verklaarden tegenover deze krant "er niets meer van te begrijpen".

"Wij doen wat de supportersvereniging ons heeft gevraagd", riep een van hen. "Afreizen en niet meedoen aan die combiregeling. Niet meer en niet minder. Dan staan we hier en mogen we het stadion niet binnen. Wat een belabberde organisatie! Een kaartje kost wel 54 gulden."

Kakkerlakken bedankt, jullie verpesten het weer voor alle supporters van Nederland. Lekker voor altijd met de combi naar uitwedstrijden. Dat het ook anders kon hebben de andere supportersgroepen uit Nederland bewezen.

Stekelenburg ook bedankt, er ontstaan nl niet zomaar rellen..Waarschijnlijk is dit een handige taktiek van de politie geweest om veel supporters te arresteren zodat deze supporters zich tijdens het EK niet kunnen misdragen. Het is toch belachelijk dat 236 supporters een stadionverbod opgelegd krijgen en dat supporters die wel een kaartje hadden niet naar binnen mochten..., zo creeer je ook een dergelijke rel situatie. Het bewijst maar weer dat Kakkerlakken geen hersenen hebben, waardoor ze openlijk in de val van de politie zijn gelopen.......

Acties Ajax supporters(foto's op de DAS)

Ajax supporters hebben, zoals van te voren duidelijk is afgesproken vreedzaam actie gevoerd. Ongeveer 70 ajax supporters hebben deelgenomen aan de actie. Aan de noordzijde van Tilburg werden op de weg aan automobilisten pamfletten uitgedeeld waarin de actie werd toegelicht. Hierdoor ontstond een lange file. Utrecht supporters hebben het verkeer opgehouden op de snelweg rond Tilburg door stapvoets te rijden. PSV supporters blokkeerden enkele kruispunten en Nac supporters blokkeerden de weg bij Gilzen-Rijen. Vitesse supporters hebben nog samen met een deel van de Utrecht aanhang de route Den Bosch- Tilburg afgesloten en RKC supporters blokkeerden de weg enkele tijd in Waalwijk. Dit positieve beeld van de acties wordt helaas niet toegelicht in de Media. Alleen de ongeregeldheden van de Kakkerlakken komt uitgebreid in het nieuws, hetgeen tot nog meer voorstanders van de verplichte combireis zal leiden.

15-02-2000 As zondag acties in Tilburg

Deze zondag zal er door diverse supportersgroepen geprotesteerd worden in Tilburg bij de wedstrijd Willem II-Feyenoord. Op de site van de Das is er meer over deze actie te lezen. De burgemeester van Tilburg laat vooralsnog de wedstrijd gewoon doorgang vinden. Er wordt echter weinig toegestaan. Bij blokkades van kruispunten, hetgeen de bedoeling is, zal tot ingrijpen van de politie leiden. Of we hier nou bang voor moeten zijn betwijfel ik..

De actie van as zondag is gericht tegen het wanbeleid van de verplichte combi reis. In december zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de verplichte combireizen, waardoor er op het allerlaatste moment diverse supportersacties afgeblazen werden. Nu blijkt dat er weer allerlei afspraken gemaakt zijn die niet worden nagekomen, zoals in het verleden ook het geval is geweest. Tegen de afspraak in is de wedstrijd Willem II-Feyenoord een verplichte combireis geworden, net als FC den Bosch-Ajax volgende week. Ook volgende week zullen er daarom acties zijn in Den Bosch. Tijdens de wedstrijd Ajax-De Graafschap van as zondag zullen actie pamfletten uitgedeeld worden. Op de site van de DAS zullen de laatste ontwikkelingen gevolgd kunnen worden.

13-2-2000 Ajax wint weer in een onrunstige arena

Na alle slechte wedstrijden van de laatste tijd, heeft Ajax eindelijk weer eens weten te winnen. Daarnaast hebben ze eindelijk laten zien dat er wel vechtlust bestaat in het team, iets wat lange tijd niet getoond is. De wedstrijd stond voornamelijk in het teken van actie tegen Kales. In een onrustige Arena, is voor Kales nu echt duidelijk geworden dat de supporters hem zat zijn.

Vooral na de 1-0 van Willem II was het onrustig op de omloop. Honderden supporters zorgden voor vernielingen op de omloop. Eet tentjes werden vernield en bovendien werden de personeelsleden van de eettentjes vervangen door boze supporters, zodat alles gratis was. Ook een Arena verkooppunt werd het slachttoffer. Hier werden vele Arena kaarten en contant geld gestolen. Na enkele charges van de Me werd het weer wat rustiger op de omloop.

Foto's van deze wedstrijd zijn op andere sites te zien

10-02-2000 PSV-Ajax 4-0

Ajax heeft gisteren zwaar op zijn klote gehad in Eindhoven. Verder zal er over deze dramatische wedstrijd niet uitgewijd worden. Een ding is zeker...het geduld is nu op en as zondag zullen er acties komen tegen vooral Kales die de hele club naar de klote aan het helpen is. Ook Wouters moet nu zo snel mogelijk oprotten en plaats maken voor Co.

Na terugkomst van de spelers bussen in Amsterdam heeft een deel van de supporters reeds voor een kleine actie gezorgd;

Supporters bedreigen Ajax-spelers

Na het 4-0 verlies tegen PSV donderdagavond hebben de spelers van Ajax bij terugkeer in Amsterdam bescherming gekregen van politieagenten en de Mobiele Eenheid om veilig de bus te verlaten en naar huis te rijden. Vrijdag bij de ochtendtraining in de Arena was er strenge bewaking rond het stadion. De sfeer rond Ajax wordt steeds grimmiger. De wegen naar de parkeerplaats voor spelers en directie in de Arena werden vrijdag zorgvuldig bewaakt. Gevreesd werd voor acties door de F-side, de harde kern van de Ajax-aanhang. ,,We hebben de laatste dagen veel bedreigingen van supporters gekregen en die moet je serieus nemen'', zei woordvoerder E. van Leeuwen. Vooral via internet roepen de fans elkaar op actie te ondernemen. Onlangs werden de hekken van het trainingsveld al vastgeketend, waardoor de spelers het veld niet konden verlaten. Voor de wedstrijd van zondag tegen Willem II worden ook acties verwacht. Donderdagvond was er een dreigende sfeer toen de spelers vanuit Eindhoven in Amsterdam arriveerden. ,,Een groep van 50, 60 man stond ons bij het stadion op te wachten en wilde de bus tegenhouden. De politie is eraan te pas gekomen om ervoor te zorgen dat we allemaal veilig weg konden komen'', aldus teammanager David Endt.

In Eindhoven zelf is het tot een kleine confrontatie gekomen tussen supporters die op eigen gelegenheid naar Eindhoven zijn gereisd en een groep PSV supporters.

Op de site f-side.nl is er een speciale actie pagina geopend voor het vertrek van Kales. Ook wij ondersteunen uiteraard deze actie.

09-02-2000 Tijd voor actie tegen wanbeleid Kales en bestuur!

Nadat wij vol ongeloof het nieuws hoorde dat Danny Blind zijn functie neergeledg heeft als directeur spelersbeleid, worden we door het volgende nieuws verrast. Bobby Harms zal aan het einde van dit seizoen stoppen bij Ajax. In beide gevallen wordt er gesuggereerd dat deze Ajaxcieden in hart en nieren zelf hun functie bij Ajax hebben neergelegd. Maar het wordt nu steeds meer duidelijk dat onze vriend Kales een grote oorzaak is van het vertrek van deze mensen. Kales is bezig onze club naar de afgrond te helpen in een razend snel tempo. Hoelang kunnen wij dit nog tollereren als supporters. Hoe lang moeten we nog aanzien hoe onze club naar de klote wordt geholpen door deze idioot?

02-02-2000 Den Bosch-Ajax verplichte combi,acties onvermijdelijk

Zoals het er nu naar uitziet, zal de wedstrijd FC Den Bosch-Ajax een verlichte combi wedstrijd worden. Ondanks alle beloften van de KNVB dat in de 2e compititiehelft er beter met het combi-beleid omgesprongen zou gaan worden, worden deze beloften nu volkomen aan de laars gelapt. Het is weer duidelijk dat de supporters weer in de maling genomen worden en dat wij niet serieus genomen worden. Beloften worden gedaan om supporters even rustig te houden, maar nu zal er van enige rust geen sprake meer kunnen zijn. Acties zijn nu echt onvermijdelijk en onder de supporters is de bereidwilligheid voor acties groter dan ooit! Via de DAS zal het laatste nieuws gelezen kunnen worden over eventuele acties en uiteraard zullen ook bij de thuiswedstrijden de eventuele actieplannen kenbaar gemaakt worden. Zo kan het niet langer, de KNVB en al die andere malloten moet nu maar eens kenbaar gemaakt worden dat we het niet meer pikken!

Feyenoord supporters hebben reeds besloten dat zij actie zullen gaan voeren bij Willem 2-Feyenoord as. Ook deze wedstrijd is tegen de afspraken in, omgezet naar een verplichte combi. Deze wedstrijd zal het startsein worden van diverse actie weekenden.

02-02-2000 Supporters gezocht voor zware mishandeling

Politie is nu al ruim 10 maanden op zoek naar de daders van een zware mishandeling van 2 Feyenoordsupporters na afloop van de wedstrijd Ajax-Feyenoord voor de supercup. Bij deze wedstrijd zijn na afloop 2 Feyenoord supporters zo ernstig mishandeld, dat een supporter aan 1 oog blind zal blijven. Aangezien deze zaak nog steeds onopgelost is(en waarschijnlijk zal dat wel zo blijven..) is er ook in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan deze mishandeling gegeven. De politie doet geloven dat het hier om 2 onschuldige supporters gaat die voor het eerst in Amsterdam waren. Dit is waarschijnlijk grote onzin en waarschijnlijk wordt deze media techniek gebruikt om zo getuigen zich te laten melden voor deze zaak. Weinig Ajax supporters zal het namelijk iets kunnen schelen als het hier om supporters van de harde kern gaat en zodoende vreest de politie dat anders deze zaak onopgelost blijft.

Aangezien de daders nog steeds niet gevonden zijn, wordt de kans hierop echter ook klein geacht. Op de site van Mokum Hooligans is een fragment van opsporing gezocht te zien. Aangezien wij op deze site niet willen meewerken aan het oplossen van deze zaak, zal dit fragment niet op deze site geplaatst worden.

30-01-2000 Wouters hoe lang nog??

Blessure leed is geen excuus meer. Tuurlijk is Wouters niet alleen te verwijten dat Ajax niet draait, ook de spelers moeten harder rennen voor hun geld, maar toch zien wij Wouters liever gaan dan blijven. Het beetje krediet dat Wouters nog had is hij nu in snel tempo aan het verspelen. De enige vraag is dan ook :" WOUTERS HOE LANG NOG?!!".

30-01-2000Ajax-fans richten vernielingen aan in Kerkrade

Ajax-fans vernielzuchtig -

Vernielzuchtige fans van Ajax hebben Roda JC vrijdagavond op Kaalheide op kosten gejaagd. De Amsterdamse aanhangers sloopten in het rellenvak tientallen kuipstoeltjes. Die werden over het hek op de sintelbaan gegooid. Tijdens de rust woedde er ook enkele minuten brand in het bezoekersvak. Door een snelle tussenkomst van een peloton van de mobiele eenheid liep de zaak niet uit de hand(gelul want ze grepen helemaal niet in..!) . Ajax-directeur Frank Kales sprak schande van het gedrag van de Amsterdamse 'suppporters'. "We schamen ons heel erg", zei hij na afloop. "Er zijn liefst 300 stoeltjes vernield. Het gaat om een schadepost van 60.000 gulden." Kales kondigde harde maatregelen aan tegen de boosdoeners. "De grote aanstichter is al aangehouden door de politie", liet hij weten. "We zullen er alles aan doen om de schade op hem te verhalen. Van de andere relschoppers zijn video- en foto-opnamen gemaakt. Ook hen gaan we vervolgen." Kales deelde een symbolische gele kaart uit aan zijn aanhang. "Als zoiets nog een keer gebeurt bij een uitwedstrijd, dan nemen we de eerstvolgende twee uitduels geen fans meer mee naar andere clubs. De goedwillenden moeten dan maar onder de kwaadwillenden lijden." Voor de uitwedstrijd tegen Roda JC was geen combiregeling (reisticket in combinatie met stadionticket) van kracht. Het betrof namelijk geen wedstrijd met een verhoogd risico. "Maar daardoor waren er wel veel Ajax-fans aanwezig die we normaal niet zien bij onze uitwedstrijden", legde Kales uit. "Er was gigantisch veel drank in het vak. Onze stewards hadden nog nooit dergelijke hoeveelheden gezien. Dit is de laatste keer dat we geen combiregeling hanteren bij een uitwedstrijd. Voortaan dienen al onze fans zo'n combikaart te kopen voor een uitwedstrijd van Ajax." (lekkere stomme actie dus!)

foto's van deze wedstrijd op de fotopage

 

26-01-2000 Supporters acties op komst (TIJD VOOR ACTIE!)

Nadat er in eerder overleg, waarbij ternauwernood supportersacties vermeden konden worden, duidelijke afspraken zijn gemaakt voor de verplichte combiregeling in de 2e competitiehelft, lijken acties nu onvermijdelijk geworden. Naar het nu laat aanzien worden verschillende uitwedstrijden van Ajax alsnog omgezet in een verplichte combireis. Op de site van Das is het laatste nieuws hierover te lezen.

21-01-2000 Burgemeester verbiedt oefenwedtrijd

Kakkerlak Opstelten heeft de oefenwedstrijd tussen Zwart wit'28 en Ajax verboden uit angst voor ongeregeldheden. Van diverse kanten werden er signalen opgevangen dat deze oefenwedstrijd aangegrepen zou worden om een confrontatie tussen Feyenoord hooligans en Ajax hooligans te bewerkstelligen. Mede via internet werden berichten verspreid over een op stapel staande confrontatie.

19-01-2000 Ajax supporters aangevallen door Anderlecht supporters

Gisteren is een klein groepje Ajax supporters na de vriendschappelijke wedstrijd Anderlecht-Ajax aangevallen door een groep Anderlecht supporters. Totaal onverwachts werd een klein groepje ajaxcieden, die na de wedstrijd op weg naar hun auto waren, aangevallen door een groep met ketting bewapende Anderlecht supporters. Aangezien de Ajaxcieden ruim in de minderheid waren, moesten zij verstandelijke wijze het hazenpad kiezen. Voor en tijdens de wedstrijd werden er nog biertjes met de Belgen in een cafe gedronken. Deze aanval kwam dan ook totaal onverwachts. Indien er iets was van een enige "vriendschapsband" tussen elkaar, is deze dan ook voorgoed verbroken.

04-12-1999 Politiechef Kuiper wil F-Side opheffen

Vandaag stond dit opmerkelijk bericht in de Telegraaf

Het opheffen van de F-side, meer bevoegdheid voor de politie op straat en een hardere aanpak van welgestelde Nederlandse oproerkraaiers. De korpsleiding van de Amsterdamse politie heeft verregaande plannen voor 2000.

In zijn nieuwjaarstoespraak dringt hoofdcommissaris Jelle Kuiper er bij Ajax-voorzitter Michael van Praag op aan de vaste supportersgroep van de voetbalclub, de F-side, te ontmantelen omdat alleen zo het voetbalhooliganisme echt een halt toe kan worden geroepen.

De politie heeft de harde kern van de Ajax-aanhang in kaart gebracht en is hoe dan ook van plan het kaf van het koren te scheiden. Kuiper pleit er namens de korpsleiding verder voor om supporters van de tegenpartij bij risicowedstrijden voortaan de toegang tot het stadion te ontzeggen.

Commissaris J. van Riessen zegt dat het "vreemd is" dat Ajax de F-side serieus neemt en toestaat dat "deze hooligans" hun eigen regels hanteren in het stadion. "Men zorgt ervoor dat er handenvol extra politiemensen op de been moeten worden gebracht om de openbare orde in de Amsterdam ArenA in goede banen te leiden," aldus de commissaris.

Natuurlijk is er op deze opmerkelijke uitspraken van Kuiper gereageerd door Ajax zelf. In een reactie liet een woordvoerder van Ajax weten dat er helemaal geen sprake kan zijn van een ontmanteling van de F-side. "Juist de F-side zorgt voor de sfeer in het stadion. En juist de F-side wordt door het bestuur serieus genomen. ,juist daarom wordt er overleg met hen gevoerd over allerlei supporterszaken. De F-side zijn tevens de trouwste supporters van Ajax die naar alle wedstrijden van Ajax reizen". Daarnaast wordt er kritiek geuit op de handelswijze van Kuiper. "Er is een overlegsorgaan, de zogenoemde lokale driehoek tussen de gemeente, politie en Ajax. Daar worden dit soort zaken besproken. Wekelijks gaat ons hoofd van de beveiliging daar naartoe. Op 21 december zijn ze nog bijelkaar gekomen, maar de ontmanteling van de F-Side is niet naar voren gebracht."

Kuiper heeft nog duidelijk last van de millenniumwisseling, anders zijn deze onzinnige uitspraken van hem niet te verklaren! Of wordt er nog steeds gebaald van het falende optreden van het OM in de lachwekkende rechtzaak omtrent de F-Side die een Criminele Organisatie zou vormen en probeert Kuiper nu zijn gram op deze manier te halen?

02-01-2000 Tijd voor actie tegen Aktueel journalist

In de Aktueel is een stuk te lezen over de F-side, waarbij de betreffende journalist volledig de mist ingegaan is. Hij weet niet alleen feiten volledig uit zijn verband te trekken, maar spot tevens met onlangs overleden Ajaxsupporters (Carlos, Alex, Patrick,Remco). Respectloos schrijft hij in zijn artikel dat deze ajaxcieden in hart en nieren, nu met elkaar kunnen klaverjassen. Aangezien dit misselijkmakende artikel niet zonder gevolgen mag blijven publiceert ook deze site, net als de DAS de gegevens van deze respectloze en zeer domme journalist.

Het gaat hier om journalist Marcel Ramkhelawan mobiel nr: 06-50480551, email adres:Ramkhelawan@freemail.nl

Indien jij je mening over dit artikel kwijt wilt kan je hem natuurlijk persoonlijk even opbellen!!