Klik hier voor progamma Ajax en stand KPN telecompetitie

Klik hier voor Amstelcup

Klik hier voor UEFA Cup

Meer nieuws Combi actie

Laatste nieuws

Nieuws januari/februari/maart 2000

Nieuws november/december 1999

Nieuws september/oktober 1999

 

30-10-1999 Ajax verliest thuis tegen Roda JC

Ajax heeft gisteren thuis van Roda JC verloren met 1-2. Ajax kon speelde gisteren ronduit klote en kan deze nederlaag zichzelf aanrekenen. Dik Jol moest het deze wedstrijd weer bekopen met de bekende spreekkoren, hetgeen bijna leidde tot het stilleggen van de wedstrijd. Helaas werd de wedstrijd niet gestaakt, waardoor Roda in de laatste minuten van de wedstrijd de wedstrijd winnend kon afsluiten door een mooi genomen vrije trap.

30-10-1999 Angst voor grote ongeregeldheden tijdens Anti-Combi actie in maand december

oorlogsplannen hooligans in maand december-bron telegraaf

Hooligans hebben vergevorderde plannen om in december het maatschappelijk leven in ons land volledig te ontwrichten met een grootscheepse voetbalsupportersoorlog. De KNVB en het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) in Utrecht zijn op de hoogte van de oorlogsdreiging. Aanhangers van verschillende eerste- en eredivisieclubs werken momenteel in het geheim samen om tussen 3 en 13 december onder meer autosnelwegen te blokkeren en grote publieksevenementen als schaatskampioenschappen en concerten te verstoren. Volgens ingewijden worden zelfs aanvallen op politiebureaus en gemeentehuizen overwogen. Ook staan rellen op stapel rond negen voetbalwedstrijden, onder meer in Eindhoven, Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Utrecht. De bedoeling is om tegelijkertijd meerdere acties op verschillende plaatsen uit te voeren. "Dan heeft de politie onvoldoende mankracht om de rellen te beteugelen", zo meldt een lid van een van de samenwerkende harde kernen. Onbeheersbaar De voetbalbond heeft gisteren in Zeist gesproken met de supportersorganisatie BOVS, die banden onderhoudt met de harde kernen.

De BOVS heeft de KNVB in een petitie gewaarschuwd om snel maatregelen te nemen teneinde 'onbeheersbare rellen te voorkomen.' "We hebben eerder geplande harde acties weten op te schorten, maar houden het niet meer in de hand als er niets tegen gebeurt", aldus BOVS-zegsman F. van den Muijsenberg. De voetbalfans eisen onder meer dat de clubs de toegangsprijzen voor de bezoekersvakken verlagen. Deze zijn nu soms twee maal duurder dan vergelijkbare plekken elders in de stadions. Bovendien willen ze dat deze vakken worden vergroot tot de door de KNVB voorgeschreven tien procent van de totale stadioncapaciteit. Ook zouden te veel duels onnodig als risicowedstrijd worden aangemerkt, waardoor supporters te vaak gebruik moeten maken van verplicht gezamenlijk vervoer. De gesprekken tussen de voetbalbond en supporters worden op 19 november voortgezet. Eisen De politie wacht vooralsnog de onderhandelingen tussen de supporters en de KNVB af. "We verwachten dat ze er wel uitkomen, de eisen van de aanhangers zijn redelijk", aldus een zegsman van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme. Op mogelijke rellen in december wil hij daarom nog niet vooruitlopen, al bevestigt hij dat ermee is gedreigd.

De Landelijke Federatie Supportersverenigingen (FSV) steunt de eisen van de harde kernen en haar zusterorganisatie BOVS, maar distantieert zich met klem van eventueel geweld. "Die dreiging is volstrekt onacceptabel. Bovendien gooien de betrokkenen hun eigen glazen in, omdat hun bewegingsvrijheid na zulke rellen nog verder wordt beperkt", aldus voorzitter R. de Boer.

25 -10-1999 12 Ajax Hooligans voor rechtbank

24-10-1999 Ajax wint gemakkelijk van Hapoel Haifa

Ajax heeft gisteren vrij gemakkelijk van Hapoel Haifa gewonnen met 0-3. Indien ajax de kansen nog beter had weten te benutten had deze uitslag nog hoger uit kunnen vallen. Door doelpunten van Machlas, Knopper en Laudrup werd de stand van 0-3 in het voordeel van Ajax bereikt en hoeven we ons voor de return nauwelijks meer zorgen te maken.

22-10-1999 Flinke boetes voor Ajax

21-10-1999 bron telegraaf:

Voorzitter Haifa: "Tegen onze broeders spelen is het hoogtepunt van deze club" Door Valentijn Driessen -

HAIFA, donderdag Ajax in IsraŽl.

In 99 jaar en zeven maanden was het nog niet voorgekomen dat de Amsterdamse club op IsraŽlisch grondgebied neerstreek in het kader van Europees voetbal. Vandaar dat Hapoel Haifa - Ajax, de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Cup, een heuse primeur is. Eentje met een speciaal tintje. Ajax in IsraŽl zorgt voor gevoelens van thuiskomen, van een terugkeer naar de roots. Vooral bij de fans. Ajax, IsraŽl, het jodendom, de blauwe Davidsster op wit vlaggendoek; het roept allemaal associaties met elkaar op. Iets wat veel meegereisde Ajax-supporters deze dagen ook luidkeels, en met trots, in Haifa verkondigden. 'An sich' is het een onterecht fenomeen. Ajax is in 1900 niet onder joodse grondslag opgericht. Integendeel, geen van de drie oprichters was joods. Ajax begon als club van middenstanders en rond de twintiger en dertiger jaren sloten zich veel mensen uit de hoofdstad met een joodse achtergrond aan bij de club. In die tijd werd de basis gelegd voor de joodse uitstraling van de club. Ajax werd opgenomen in hun maatschappelijke en culturele leven.

Zoals in iedere vereniging hoort het bestuur een representatief gezelschap voor de gehele club te zijn. En dus kwamen er Nederlanders met een joodse achtergrond in dit college bij Ajax. De bekendsten zijn vader en zoon Jaap en Michael van Praag en Arie van Os. Alhoewel Michael van Praag met een Nederlandse moeder volgens joodse wetten niet joods is. Tot eind jaren zeventig stond Ajax bekend als joods, maar bij die constatering bleef het. Toen stak het voetbalvandalisme de kop op en kreeg verbaal geweld een plaats in de stadions. Vanaf dat moment werd Ajax' joodse achtergrond bron van haat bij anderen en deel van terreur. Het nam onaanvaardbare vormen aan toen daar nog eens sisgeluiden bij kwamen. Om te kwetsen werd de herinnering aan de holocaust en de gaskamers in de Tweede Wereldoorlog levend gehouden. Als remedie in de 'voetbaloorlog' gingen de Ajax-fans zich meer en meer identificeren met het jodendom en de Davidsster, kwamen er IsraŽlische vlaggen en werd het stigma 'joden' als geuzennaam geadopteerd. Bij Michael van Praag roept het gemengde gevoelens op. De spreekkoren snijden regelmatig dwars door zijn ziel, maar aan de andere kant raakt het geuzengevoel, ontstaan uit de joodse achtergrond van de club, hem op positieve wijze.

Vreemd genoeg zijn het tegenwoordig voornamelijk niet-joodse Ajax-fans die de band tussen Ajax, IsraŽl, de Davidsster en het jodendom verheerlijken. Zij zijn het die zingen over 'superjoden' en een supportersblaadje uitgeven onder de naam 'Ajax Ster', compleet met Davidsster op de cover. Een in Amsterdam werkzamen IsraŽlische journalist annex Ajax-fan zei, nadat Ajax en Hapoel Haifa aan elkaar waren gekoppeld: "Die 'idioten' op de tribune zullen wel denken dat daar waar ze heen gaan, hun wortels liggen. Maar ze weten niet wat ze zingen, weten niet wat het jodendom inhoudt, wat onze historie is. Anders zouden ze voor altijd hun mond houden." Het bestuur van Ajax neemt altijd gepaste afstand van de associatie tussen Ajax en het jodendom. "Ajax is geen jodenclub", stelt Michael van Praag. "Ajax is een voetbalclub met een naam uit de Griekse mythologie, uit Amsterdam, met wortels in de joodse gemeenschap." Binnen de muren van de club leeft het joods-zijn in geen enkele geleding. "Daar hebben we het in de spelersgroep nog nooit over gehad", weet doelman Fred Grim. "Ook niet met Hapoel Haifa als tegenstander. Zoiets leeft niet bij voetballers. Volgens mij hebben we geen enkele speler met een joodse achtergrond in de selectie. Maar ook dat ben ik nooit nagegaan." Het leeft voornamelijk in de hoofden van een groep Ajax-aanhangers op de tribune. En een gedeelte daarvan zal vanavond in Haifa tegen Hapoel ongetwijfeld zijn stem laten horen en pronken met de Davidsster, zonder inhoudelijk te weten waarvoor ze staan. Misschien is Ajax voor deze mensen vandaag thuis op heilige grond; voor ieder ander blijft Ajax een Amsterdamse voetbalclub en ligt de heilige grond in de hoofdstad van Nederland. Daar is thuis, daar liggen de 'roots' van de voetbalclub Ajax. Wat niet verhindert dat de primeur van vanavond bijzonder is. Behoudens door een groepering orthodoxe joden wordt Ajax in IsraŽlische kringen namelijk gezien als ťťn van hen. Geen club ter wereld die hen zo na aan het hart ligt als Ajax. Bobby Shapira, voorzitter van Hapoel Haifa, sprak niet voor niets over de joodse derby. "Om tegen onze broeders te mogen spelen is het hoogtepunt in de historie van de club."

19-10-1999 Politie weet te weinig van voetbalvandalen, bron telegraaf

Optreden tijdens rellen onvoldoende, Politie weet te weinig van voetbalvandalen .

Sinds de hooliganveldslag in 1997 in Beverwijk is de politie het zicht op de precieze samenstelling en achtergronden van groepen vandalen kwijt. Daardoor kan momenteel tijdens grote voetbalrellen onvoldoende worden opgetreden

Tot die vernietigende conclusie komt het Crisis Onderzoeksteam(COT) van de Universiteit van Leiden, dat in opdracht van het Rotterdamse gemeenste bestuur de rellen van april dit jaar heeft doorgelicht. Gisteren overhandigden de onderzoekers hun rapport" Voetbal en Geweld" aan burgemeester I.Opstelten.

Volgens de wetenschappers wordt de slechte informatiepositie binnen politiekringen ondermeer veroorzaakt doordat de bescherming van informanten in de harde kernnen van voetbalhooligans niet is geregeld. " Hierdoor staan de contacten tussen politiediensten en hooligans voortdurend op het spel", concludeert het onderzoeksteam onder leiding van prof.dr.u.Rosenthal. " Bovendien is gebleken dat bepaalde politiediensten hun informatie niet doorspelen aan de politietop en het gemeentebestuur, teneinde de indentiteit van informanten af te schermen.

De deskundigen hebben verder ontdekt dat de politie geen vat heeft op de herrijzenis van een nieuw type hooligans: de zogeheten gelegenheidsrelschoppers. Deze komen, in de hang naar sensatie en spanning, op grote vechtpartijen af en worden op zeer geraffineerde wijze door de leiders van de harde kernen misbruikt.

In hun rapport benadrukken ook de COT-onderzoekers dat de feyenoord-hooligans zich tijdens de kampioensrellen niet of nauwel;ijks hadden georganiseerd. De Rotterdamse gemeente, politie en justitie krijgen een standje van de onderzoekers die vinden dat de relschoppers ernstig zijn onderschat. Mede door een te tolerante houding ten aanzien van drugs en alcohol zou de huldiging uit de hand zijn gelopen. De chaos was compleet toen een politieagent gericht op relschoppers schoot, de ME te laat ingreep eb de eenheden door de sterkt verouderde apparatuur niet met elkaar konden communiceren. De belaagde agent die tijdens de huldiging schoot wordt overigens vervolgd

18-10-1999 Rellen na Nec- Ajax

Fans NEC bekogelen politie NIJMEGEN (ANP) -

Supporters van de Nijmeegse voetbalclub NEC hebben zondagavond rond het Nijmeegse Goffert-stadion met stenen en twee molotov-cocktails naar de politie gegooid. Een agent raakte lichtgewond. De supporters waren na afloop van de wedstrijd NEC-Ajax op zoek naar aanhangers van de tegenstander, aldus de politie. Toen bleek dat de Ajax-supporters al waren vertrokken, koelden de Nijmeegse supporters hun woede op de aanwezige politie. De politie, waaronder een peloton ME-ers, voerde daarop enkele charges uit. Er werden negen supporters aangehouden, allen op verdenking van openlijke geweldpleging.

Uit de Gelderlander op internet: NEC-supporters bekogelen ME met molotovcocktails en stenen

NEC-supporters hebben gisteren na afloop van het duel NEC-Ajax de mobiele eenheid bekogeld met molotovcocktails en stenen. Enkele agenten raakten gewond. De ME deed meerdere aanhoudingen en voerde charges uit. Pas anderhalf uur na de wedstrijd keerde de rust rond het Goffertstadion in Nijmegen weer. De rellen bij het stadion braken uit toen de Ajaxsupporters alweer onderweg naar Amsterdam waren. Enkele honderden NEC-fans richtten vermoedelijk daarom hun toorn op de politie. Het strijdtoneel verplaatste zich nadat de ME de relschoppers de erbij gelegen woonwijk in dreef. Dit tot woede van de buurtbewoners, te meer omdat vlakbij het cafť waar de supporters zich verzamelen een container vol stenen voor het grijpen stond.

15-10-1999 Hooligans weren bij risicoduel beste oplossing volgens Blankert

Voetbalvandalen moeten bij risicowedstrijden "volledig worden geisoleerd." Hiervoor is een dringend pakket van preventieve maatregelen nodig.

Dat zegt Hans Blankert, die dinsdag aantreedt als voorzitter van de nationale sportkoepel NOC*NSF. "Het geweld bij risocowedstrijden is volledig uit de hand gelopen", aldus Blankert. Met zijn plan gaat Blankert een forse stap verder dan een wetsvoorstel van minister Peper. Volgens Peper mogen groepen relschoppers die een stadion naderen door de politie worden opgepakt en na goedkeuring van de rechter maximaal 12 uur worden vastgehouden. In het voorstel van Blankert mogeb voetbalvandalen die via mobiele telefoons en emailberichten afspraken maken om geweld te plegen door de politie worden opgepakt en maximaal 24 uur worden vastgehouden.

Ook het "droogleggen" van de horeca in de binnensteden behoort tot het pakket preventieve maatregelen, aldus Blankert. Nu bestaan er alleen afspraken voor alcohol verboden binnen de stadions. De drooglegging moet wel in overleg met de plaatselijke horeca gebeuren. Blankert vindt een preventieve aanpak absoluut de enige manier om de geweldexplosies rond voetbalwedstrijden te bestrijden. Dit geldt voor zowel de risicowedstrijden als voor het komende EK. Verder meent Blankert dat toegangskaarten voor risicoduels niet aan gewelddadige voetbalsupporters moeten worden verstrekt. Ook de controle door politie en de douane, zoals deze deze week aan de Nederlands-Duitse grens gebeurde bij de Champions League- wedstrijd Borussia Dortmund- Feyenoord, dient te worden uitgebreid, stelt hij.

Blankert: "Het geweld bij risicowedstrijden wordt met voorbedachte rade gepleegd door een groep van 150 tot 200 raddraaiers die via mobiele telefoons en e-mailtjes afspraken met elkaar maken. Bij de politie is deze groep bekend. Daarom kunnen deze vandalen relatief makkelijk worden aangehouden, nog voordat zij daadwerkelijk het stadion naderen.

15-10-1999 Buscombi steeds vaker geliefd doelwit vandalen

De buscombiregeling die voetbalsupporters verplicht om georganiseerd in speciale clubbussen naar uitwedstrijden te reizen, wordt in rap tempo onveiliger. De vaak lamge rijen autobussen met bezoekende supporters vormen een dankbaar doelwit voor hooligans van de thuisspelende clubs. Volgens politiekorpsen in ons land worden in konvooi rijdende bussen vaak bij uitvalswegen opgewacht en bekogeld met alles wat los en vast zit, bijvoorbeeld vanaf viaducten of vanuit bosjes.

14-10-1999 Ajax wint gemakkelijk van Fortuna

Gisteravond heeft Ajax vrij gemakkelijk van Fortuna Sittard gewonnen met 4-1. Machlas speelde deze avond een hoofdrol door talloze kansen niet in doelpunten om te zetten. Machlas speelde een goede wedstrijd en wist deze kansen vaak zelf te creeren, maar 2 keer de paal, 1 keer de lat en de keeper zaten een doelpunt van Machlas in de weg. Machlas begreep er zelf ook niks meer van en reageerde zijn frustraties af op de doelpaal die zijn kansen elke keer weer om zeep hielpen. Ondanks deze ongelukkige avond voor Machlas, wist Ajax wel met 4-1 te winnen door o.a twee fraaie doelpunten van Brian Laudrup die zijn klasse elke wedstrijd van Ajax weer laat zien. Voor de wedstrijd werd er nog afscheid van Menzo genomen die zichtbaar emotioneel was. Na de wedstrijd was er nog een groots vuurwerk om afscheid van Flappie te nemen, zoals Edwin van der Sar door ons altijd genoemd werd in zijn begin jaren bij Ajax. Foto's van dit vuurwerk zullen binnenkort op deze site te zien zijn. Na deze overwinning heeft Ajax 5 verliespunten minder dan de kakkerlakken uit Rotterdam.

12-10-1999 Hooligans steeds jonger en gewelddadiger

5-10-1999 Stanley Menzo moet stoppen met voetbal.

Stanley zal niet meer in actie komen voor Ajax. Door de blessure die hij heeft, moet hij noodgedwongen stoppen met voetbal. Ondanks dat Stanley dit seizoen voor Ajax niet gespeeld heeft, blijft hij toch altijd een Ajaxcied in hart en nieren. Ook wij zullen Stanley niet vergeten en hem zal dan ook een passend afscheid gegeven worden tijdens de wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard as.

MENZO BEDANKT!

4-10-1999 Ongeregeldheden bij Willem II-Ajax

Gisteren zijn er ongeregeldheden geweest in Tilburg met de "beruchte" King Side (ha ha). Via internet hadden onze kinderen van Willem II al laten weten dat zij uit waren op een confrontatie met Ajax supporters, maar van te voren was al duidelijk dat je dit soort dreigementen niet serieus moet nemen. Een groep van zo'n 80-100 man die op eigen gelegenheid was naar Tiburg, heeft voor en na de wedstrijde voor enige problemen gezorgd. Voor de wedstrijd zorgde deze groep Ajax supporters voor problemen, omdat zij het vak van de Willem II supporters bestormden. Dit nadat een groep Willem II supporters een veel kleinere groep van Ajax supportes provoceerden en uitdaagden. Na een korte actie van de aangedikte Ajax groep, vluchtten de kinderen van de Kingside snel het stadion in. Na de wedstrijd waren er nog kleine schermutselingen, maar tot een echte massale vechtpartij kwam het niet , omdat de Willem II supporters alleen uit waren op een confrontatie tegen kleine groepjes Ajax supportes, maar zelfs toen durfde zij nog niet echt. Uiteindelijk resultaat van deze middag;

11 arrestaties; 5 Ajaxsupporters en 6 Willem II supporters. Boetes varieren van Fl250,- tot Fl 750,-, wegens mishandeling, openlijke geweldpleging en het niet opvolgen van bevelen van de politie De wedstrijd werd overigens met 6-3 gewonnen door Ajax.

2-10-1999 Ajax loot Hapoel Haifa in 2e ronde UEFA-cup

Ajax heeft in de 2e ronde van het UEFA-cup toernooi Hapoel Haifa geloot. Ajax zal op donderdag 21 oktober eerst uit moeten spelen in het Kiriat Eliezer stadion in Haifa. Op donderdag 4 november is de return in Amsterdam. Deze wedstrijd zal een speciale wedstrijd worden voor beide teams, de reden is wel bekend.

ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE!!

In Utrecht is een overleg geweest tussen supporters van;

- Feyenoord (SV) - Ajax (DAS) - NAC (Rat) - FC Utrecht (SV) - ADO Den Haag - Sparta (ITWM) - PSV (Stichting Oostfront)

Gesproken is over de problematiek rond de uitwedstrijden. Er is gekeken of er een draagvlak is om actie te voeren tegen het huidige combi-vervoer. Tijdens het gesprek is het volgende besloten:

De BOVS - de landelijke koepelorganisatie - zal in de komende periode via de officiŽle kanalen aandacht vragen voor de problemen, en duidelijk maken, dat wanneer er niets gedaan wordt men de "achterban" niet meer in de hand heeft. Indien dit niets uithaalt, zal er in de weekend van 3 en 10 december landelijk actie worden gevoerd. Deze acties zullen bestaan uit het negeren van de combi- regeling. Supporters, die op een van die dagen verplicht met de combi moeten, gaan met de auto naar de betreffende stadsgrens, en lopen vanaf daar naar het stadion. De verwachting is, dat naast de genoemde clubs er zich nog andere clubs zullen aansluiten.

De doelstellingen zijn: - Minder combi's, alleen als het echt noodzakelijk is - Meer kaarten, 10% met een maximum van 3.000 - Bij verplichte combi: 40% korting op het toegangsbewijs - Betrokkenheid van supporters bij vooroverleg wedstrijden.

Mochten er zich nieuwe ontwikkleingen voordoen, dan zullen wij hier uiteraard melding van maken.

25/09/1999 Ajax wint van Vitesse

Ajax heeft gisteren met 3-1 gewonnen van Vitesse. Dit gebeurde naar een chaotische wedstrijd, waarbij de boeren uit Arnhem in de eerste helft op voorsprong kwamen na geklungel van Grim in zijn eigen strafschop gebied. Na deze blunder door Grim bleef de Ajax defensie gedurende de wedstrijd een chaotische indruk geven...af en toe was het net gatenkaas. Door de persoonlijke klasse van Laudrup, die 2 keer scoorde, wist Ajax de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Shota Averladze die Machlas verving in de 2e helft wist in de slotfase van de wedstrijd de slotstand op 3-1 te bepalen. Een stand waar we gelukkig mee wegkwamen en over een paar dagen is iedereen de slechte wedstrijd weer vergeten....

11/09/1999: Gelijkspel Ajax tegen Feyenoord

Ajax heeft gisteren met 2-2 gelijk gespeeld tegen Feyemoord. Na met 2-0 te hebben voorgestaan, wist Ajax deze voorsprong niet vast te houden en liet Feyemoord onnodig tot 2-2 terugkomen. Het had niet veel gescheeld of we hadden zelfs dit gelijke spel nog uit handen gegeven in de laatste minuten, waarbij een vrije trap van van Gastel de paal raakt. Op de tribune aan de zuidzuide brak na de 2-2 van Feyemoord wat onrust uit, nadat bobo's in het aangrenzende vak wat provocerend juichten bij de gelijkmaker. Dat ze dit beter niet hadden doen kregen ze snel in de gaten, want de stoeltjes vlogen hun richting op en wat jonge gasten die half over het hek klommen wisten een bobo een paar rake klappen te geven. De toegesnelde politie kon de rust niet keren en de bobo's werd onder bescherming afgevoerd. Pas nadat de ME een charge in het aangrenzende vak 129 uitvoerde keerde de rust weer terug.

bron: AFS

Voor de westrijd braken wat kleine vechtpartijtjes bij de cafeetjes bij station Bijlmer uit. Eerst werd er gedacht dat er wat Feyemoorders rond de bijlmer liepen, maar de vechtpartijtjes bleken te gaan om Ajax supporters onderling. Wat de reden hiervoor was, is onduidelijk gebleven.

Na de wedstrijd is het vrij rustig gebleven.

In de VI is deze week een onthullend bericht verschenen over de Feyenoord selectie

 

04/09/1999 "Dreigbrief AJAX"

 

Hoe kan voetbal zo nog leuk blijven? AJAX verziek het niet! Die hele uitkaart is al een stomme uitvinding net als die klote combi! Door een uitkaart te hebben sta je lekker overal geregistreerd en weten ze overal precies dat je in het stadion bent. Het is een "service" middel (volgens Ajax), dat als machtsmiddel gebruikt gaat worden. Maar dat kon ik je al van te voren vertellen bij het lanceren van deze belachelijke kaart. Wanneer komt die "ouwe" tijd, zo lang is het geen eens geleden..2 jr, dat je lekker voor de meeste uitwedstrijden een los kaartje kon kopen. Zo hoefde je als Ajax supporter uit bv Enschede, niet eerst helemaal naar Amsterdam te reizen om vervolgens met zo'n achterlijke combi trein weer terug naar Enschede te reizen om de wedstrijd Twente-Ajax te kunnen zien. Waar zijn ze nou allemaal mee bezig..? En als je nu een paar kaartjes weet te regelen op de "zwarte" markt en deze verkoopt aan je mede Ajax supporters word je bestempeld als een lid van een criminele organisatie. Het wordt tijd voor een reactie van supporterszijde op al deze belachelijke regeltjes van bovenaf..

Net als die belachelijke voetbalpas van een aantal jaren geleden. In feite is die uitpas hetzelfde...maar door een mooi verhaal op te hangen als bestuur van een voetbal club, in dit geval Ajax, gaan supporters in zo'n achterlijke kaart geloven. "Alleen vaste supporters van Ajax die ook wel eens uitwedstrijden bezoekt komt in aanmerking voor een uitpas" Dat klonk veel supporters veelbelovend in de oren...., alleen de vaste supporters... Maar als vaste supporter (ik neem bewust niet de naam harde kern in de mond), heb je toch altijd een kaartje of niet dan? Zo moeilijk was het nou toch ook niet om aan een kaartje te komen voor een uitwedstrijd. En dat je dan niet in het supportersvak zit maakt het alleen maar gezelliger toch?

Maar wat zie je nu bij uitwedstrijden...? De echte harde kern zit bijna niet meer bij uitwedstrijden. Omdat zij zo'n achterlijke uitkaart gewoonweg niet willen en vaak ook niet kunnen krijgen..(de reden is wel duidelijk). En zo worden wij dus langzaam verbannen uit de stadions...

Daarom::" WORD EENS WAKKER!!" Die uitkaart is er alleen maar om je te registreren. Zorgen dat er geen supporters meer op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden kunnen gaan. Wil niemand dan meer even een biertje in de stad drinken van de tegenstander en wat cultuur opsnuiven van deze mooie stad? Dat is toch juist altijd het mooie van uitwedstrijden? De uurtjes voor de wedstrijd.... !! Ik heb ook geen 1,2,3 een oplossing voor deze ontwikkeling, die overigens bij de meeste risicoclubs van kracht is momenteel, maar ik vind wel dat we die achterlijke geregistreerde uitkaart te makkelijk doorgang hebben laten vinden. De gevolgen worden nu langzaam voelbaar!

"EN STEEK DIE PAS EN DIE STEEK DIE PAS EN DIE STEEK DIE UITPAS MAAR IN JE REET!"