Anti-buscombi actie

Zoals velen wel zullen weten is op initiatief van de supporters van Feyenoord, PSV, Ajax, Sparta, NAC, FC Twente, FC Utrecht en FC Den Haag een actie op touw gezet om verplichte combireizen te boycotten. Dit vanwege het feit dat tegenwoordig de minst risicoloze flutwedstrijdjes al tot verplichte bus- of treincombi's zijn geheven en vele supporters die niet in de buurt van de stad van hun club wonen, vele uren om moeten reizen om een potje voetbal te zien. De Anti-buscombi actie ondersteunen wij, AZ supporters (en met ons vele andere supportersgroepen), uiteraard van harte. Dat is ook de reden van dit stuk, om zoveel mogelijk AZ-ers op te roepen mee te doen, en om supporters van andere clubs duidelijk te maken dat wij k bereid zijn om actie te voeren. Afgesproken is dat de acties plaats zullen vinden in de eerste 2 weekenden in december. Dan staan voor AZ de uitwedstrijd tegen Vitesse (op 4 december) en de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (op 10 december) op het programma. Hoewel het me sterk lijkt dat de laatste een verplichte combi wordt, hebben ook de supporters uit Sittard aangekondigd mee te doen. En dan wij. De bedoeling van de landelijke actie is dat IEDEREEN met de AUTO (of nog leuker, met busjes) naar de stad van de uitwedstrijd gaat, aan de rand parkeert, en vanaf daar loopt naar het stadion. Dat is dus wat wij gaan doen. Daarom raden we iedereen aan niet met de trein te gaan, maar met de auto. Als je wilt weten waar en wanneer er vertrokken wordt moet je maar op eigen gelegenheid naar Doetinchem gaan 1 december (dan speelt AZ daar tegen De Graafschap) en dan kom je ongetwijfeld meer te weten. Of spreek anders af tijdens AZ - FC Twente of AZ - Ajax of via de AZ Mailinglist. Waarschijnlijk komt het ook in het gastenboek van AZ Online te staan. Ook via de AZ Mailinglsit word je van deze actie op de hoogte gehouden. Het mooiste is natuurlijk als iedereen met busjes gaat. Van een aantal groepen AZ-ers is al bekend dat zij een busje vol hebben dus we hopen dat iedereen z'n best zal doen. Een laatste verzoek aan iedereen: houd je rustig, misdraag je niet en ga niet zitten provoceren of 'rellen'. Dat soort acties zal er alleen maar toe leiden dat 'autoriteiten' blijven denken dat combireizen onvermijdelijk zijn. Kortom: maak er op 4 december een leuke dag van. Met de drie punten die wij in Arnhem meepakken gaat dat zeker lukken.

Meer informatie is te vinden op de volgende URL's. Hier is ook te lezen (heel uitgebreid op DAJ) wat de redenen en eisen en al die bla bla rond deze actie zijn.

http://www.geocities.com/Colosseum/Stadium/3763/anticomb.htm http://www.fctwente.nl/fctwente/stadionnieuws/stadionnieuws7/pag17.stm http://www.sparta.net/inthewinningmood http://www.derat.nl http://www.stichtingoost.com/so.html http://194.229.98.100/das/decem26n.htm