ACTIES BIJ FC UTRECHT - P.S.V.

Op zaterdag 20 november j.l. is er weer overleg geweest tussen de BOVS en de supporters van diverse clubs. Aldaar kregen we te horen dat het resultaat van de onderhandelingen minimaal is en wij gedwongen zijn om acties door heel het land te houden. Aangezien de door ons gestelde eisen, die zeer redelijk waren, nog teveel bleek om er daadwerkelijk iets te doen is ons vertrouwen in een snelle afwikkeling van dit conflict tot een nulpunt gedaald!

Op 29 november a.s. zal er een ledenvergadering zijn van de K.N.V.B. De BOVS zal hier proberen gesprekstijd af te dwingen en zodoende duidelijk te maken dat het voor de supporters genoeg is. Er is nog steeds geen duidelijkheid over wanneer iets nu wel een risicowedstrijd is en wanneer niet! Van de 34 aangeschreven burgemeesters hebben er maar 2 ( Rotterdam en Breda) gereageerd en dit geeft al aan hoe de lokale driehoek over de BOVS denkt.

De acties die er gevoerd gaan worden zullen sterk uiteen lopen van protestmarsen in Rotterdam tot op eigen vervoer afreizen van Ajax naar Enschede! De overige acties zullen ook de nodige aandacht trekken, daar zijn we zeker van. Mocht resultaat nu weer uitblijven zullen er opnieuw (hardere) acties gehouden worden in februari en mei, tot het moment dat de heren in Zeist eens begrijpen dat we het menen!! Wat de acties voor ons inhouden laten we nog even in het midden, maar dinsdag a.s. zal er overleg plaatsvinden tussen Stichting Oost en de supportersvereniging van P.S.V. om te kijken hoe we tot een eensgezinde actie kunnen komen waarbij beide partijen hun doel bereiken! We zijn er niet op uit om totale chaos te creren maar willen wel duidelijk maken dat onze eisen zeer redelijk zijn en duidelijkheid willen omtrent deze punten! P.S.V. in een actieweekend staat zegt genoeg denken we.

Nogmaals, deze combiregeling treft iedereen en we hopen dat iedereen er dan ook de ernst van inziet en laat zien dat dit zo niet verder kan!

ANTI COMBI ACTIE

Supporters van Sparta, FC Utrecht, FC Twente, NAC, FC Den Haag, Ajax, Feyenoord en PSV hebben gezamenlijk besloten dat er actie gevoerd wordt tegen het combireizen. Het aantal clubs dat aan deze actie mee zal doen zal waarschijnlijk nog toenemen. Er is unaniem besloten om in december actie te voeren. Dit zijn de weekeinden van 3-5 en 10-12 december. Voor PSV gaat het in dit geval om de wedstrijden tegen Roda JC (thuis) en FC Utrecht (uit). De actievorm in de stad waar de wedstrijd plaatsvindt kan per club verschillen.

De doelstellingen in het kort:

- Minder verplichte combi's

- Overleg met vertegenwoordigers supporters bij combireizen

- Betaalbare combi's

- Hoeveelheid toegangskaarten naar 10% van de capaciteit stadion met een maximum van 3000.